Претприемништво

Привршува бербата на грозје во Тиквешко, претседателот на „Напредни лозари” задоволен што државата помогна со дополнителни субвенции

Привршува бербата на грозје во Тиквешко како најголем лозаровинарски регион, претседателот на Здружението „Напредни лозари”, Трајче...

ДПИ изврши 488 контроли за почитување на здравствените протоколи и 123 контроли поврзани со викендот без ДДВ

Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) вчера изврши вкупно 36 надзори и 488 контроли во угостителски објекти во повеќе градови во државата,...

ДПИ изврши 524 контроли и 26 надзори во угостителски објекти, изречени четири кривични пријави, контроли и за време на викендот

Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во текот на вчерашниот ден извршил вкупно 524 контроли и 26 надзори во угостителски објекти во...

Успешна бизнис приказна во Тетово: Снаа и свекрва произвеле над 1000 тегли ајвар, џемови, слатко како и друг вид домашна и традиционална храна

Во тетовско Доброште Ирена Синадиновска со свекрвата, сопругот и синот минатата година произвеле над 1000 тегли ајвар, џемови, слатко...