Колумни

Уште еден месец до крајот на светот

Уште не успеав прописно да ги измијам солзите радосници на истекот од шесте минути од судиското продолжение од дуелот помеѓу... Прочитај повеќе тука...Колумни – Слободен печат

Мирисот на локалните избори

И со затнат нос, без да мирисаш ќе почувствуваш, дека се ближат локалните избори. Багерите, растопениот асфалт со кој се крпат улиците,... Прочитај повеќе тука...Колумни – Слободен печат

55 деца бели

Какви сега 55 деца бели? Па, уште по кафе-барови. А зошто само бели? Каде се тука црните дечиња? Зошто само бели дечиња да седат по... Прочитај повеќе тука...Колумни – Нова Македонија

Какво иска Блгарија от нас Македонците!

-Навистина сум зачудена што овој меморандум се доживува како нешто изненадувачко. Немаме ништо против македонските граѓани да се... Прочитај повеќе тука...Колумни – Слободен печат

Вархеи и Форест Гамп

Балканските Гампови можеби не се добродушни како што изгледаат кога ќе стават рака на срце и почнат да се колнат во бога, деца, жена и... Прочитај повеќе тука...Колумни – Нова Македонија