КАТЕГОРИЈА

Телефони

Сајбер-криминалците користат апликации од популарни категории за да се скрие малициозен софтвер

И покрај обидите на „ Google “ да ја задржи својата продавница за апликации „ Android “ без малициозен софтвер, малициозните апликации... Прочитај повеќе тука...Android – Droid

Huawei развива детектор за стрес на возачот – Автомобилот ќе забави дури и ако го покажете средниот прст на некого

Покрај физиолошките реакции на стрес регистрирани од термичките камери, системот ги препознава и различните гестови што ги прават... Прочитај повеќе тука...Гаџети – Droid

Апликацијата Signal има грешка што овозможува да се прислушуваат разговори

Апликацијата Signal има грешка што овозможува да се прислушуваат разговори. Речиси секоја апликација содржи безбедносни слабости, од... Прочитај повеќе тука...Апликации и Игри – Droid