КАТЕГОРИЈА

Скопје

Без вода делови на Центар

Од ЈП „Водовод и канализација“ известуваат дека поради дефект на приклучна цевка од Ф-3/4 на улицата Пролет 4, денеска, без... Прочитај повеќе тука...Скопје – МАКФАКС

Град Скопје ја урна куќата на „Трета македонска бригада“, сопственикот најавува случај за во Стразбур

После долги години нерешен проблем, заради брзоплетост во изградбата, конечно, се сруши пералната на булеварот „Трета... Прочитај повеќе тука...МКД.мк - Скопје

Општина Аеродром спроведува акција за обнова на спортските игралишта

Деновиве повеќе спортски игралишта во општина Аеродром добија обновени стаклени табли на кошевите, и тоа во близина на детските... Прочитај повеќе тука...Скопје – Слободен печат

Град Скопје поднесе барање за дозвола за дистрибуција на енергија за затоплување

Од Град Скопје соопштија дека вчера (14 октомври) до Регулаторната комисија поднеле барање за издавање лиценца за дистрибуција на... Прочитај повеќе тука...Скопје – МАКФАКС

Град Скопје поднесе барање до РКЕ за лиценца за дистрибуција на топлинска енергија

Град Скопје поднесе барање до Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) за издавање лиценца за дистрибуција на топлинската енергија за... Прочитај повеќе тука...Скопје – Слободен печат

Утре без вода делови на Центар

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради дефект на приклучна цевка од Ф-3/4 на улицата Пролет 4, утре, без водоснабдување,... Прочитај повеќе тука...Скопје – МАКФАКС

Скопјани се жалат на комуналниот неред

Жителите на општината Гази Баба се жалат на расфрлано ѓубре, диви депонии, кучиња скитници, паркирање на јавни површини. Неодамна... Прочитај повеќе тука...Скопје – Нова Македонија

Современ пластеник, донација од Чешка, за земјоделското училиште „Браќа Миладиновци“

Учениците од земјоделската струка во СУГС „Браќа Миладиновци”, во Кисела Вода, во рамки на проектот за „Промоција на органското... Прочитај повеќе тука...Скопје – Слободен печат