КАТЕГОРИЈА

Храна

Промоција на здрава храна од локални производители на првиот „Слоу фуд салон“

Под мотото „Храната е движење“ на 18 и 19 октомври во хотел „Александар палас“, Скопје ќе се одржи првиот „Слоу фуд салон“. Храната е... Прочитај повеќе тука...Храна и пијалаци – Kurir.mk

Домати во тегла, Пиперки во младо сирење: Традиционални македонски рецепти за зимница

Ста­ри­те традицио­нал­ни ма­ке­дон­ски ре­цеп­ти кои има­ат дол­го­го­диш­на ис­то­ри­ја на нив­на под­го­товка, има­ат... Прочитај повеќе тука...Храна – Слободен печат

Каде јадат шампионите на РК Вардар?

Долгогодишните пријатели Бистро бар Барбакан и Ракометниот клуб Вардар отвораат ново заедничко поглавје во клупската историја на... Прочитај повеќе тука...Храна и пијалаци – Kurir.mk

Вкусни домашни ишлери (ВИДЕО)

Состојки: За тесто: 180 гр маргарин 100 гр шеќер во прав 1 жолчка 100 гр мелени ореви 250 гр брашно За фил: 100 гр чоколадо за готвење 2 јајца 125 гр... Прочитај повеќе тука...Храна – Слободен печат

(ФОТО) Протеини во исхраната – ПРОТЕИНСКИ БОМБИ ЗА ЗДРАВИ КОСКИ И ЈАКИ МУСКУЛИ: Овие 10. намирници имаат повеќе белковини од јајцата!

На прво спомнување на протеини, повеќето ќе помислат на јајца, но има храна која е повеќе богата со протеини Протеините или...

Истражување: Две шолји кафе на ден го превенираат штетното дејство на алкохолот

За да си помогнете и да го зачувате црниот дроб од неговите штетни влијанија, стручњаците велат: пијте кафе, пренесува порталот Steth... Прочитај повеќе тука...Храна и пијалаци – Kurir.mk

Доб­ро е да се знае: 5 со­ве­ти што тре­ба да ги има­те на ум ко­га ку­пу­ва­те до­мати

Иа­ко мно­гу­ми­на мис­лат де­ка е лесно, се­пак из­би­ра­ње­то свеж, со­чен и сов­рше­но зрел до­мат и не е та­ка ед­нос­тав­на... Прочитај повеќе тука...Храна – Слободен печат

Штруд­ли со смок­ви и сода-би­кар­бона

Сос­тојки: 300 гр брашно 170 гр мар­га­рин што прет­ход­но стоел на соб­на тем­пе­ра­тура 100 гр ше­ќер 50 гр мед 1 ла­жич­ка... Прочитај повеќе тука...Храна – Слободен печат

Здрав чај од кој ќе слабеете

Потребни се само неколку дена консумирање на овој здрав чај за да ја забележите разликата. Тој е толку моќен поради моќната... Прочитај повеќе тука...Храна и пијалаци – Kurir.mk