КАТЕГОРИЈА

Колумни

55 деца бели

Какви сега 55 деца бели? Па, уште по кафе-барови. А зошто само бели? Каде се тука црните дечиња? Зошто само бели дечиња да седат по... Прочитај повеќе тука...Колумни – Нова Македонија

Какво иска Блгарија от нас Македонците!

-Навистина сум зачудена што овој меморандум се доживува како нешто изненадувачко. Немаме ништо против македонските граѓани да се... Прочитај повеќе тука...Колумни – Слободен печат

Вархеи и Форест Гамп

Балканските Гампови можеби не се добродушни како што изгледаат кога ќе стават рака на срце и почнат да се колнат во бога, деца, жена и... Прочитај повеќе тука...Колумни – Нова Македонија

Имигранти на вода и на бранови

Имаше ваква девиза – „изгледај фантастично, игнорирај  што пишуваат за тебе и верувај им повеќе на кучињата отколку на... Прочитај повеќе тука...Колумни – Слободен печат

Сонце или дожд

ЛЕЈЛА САБИТ Во Скопје, по сонце, доаѓа дожд, и по дождот, сонце. Како во природата, така и во животот. Понекогаш сте среќни, понекогаш...

Преспанска гилотина

(Посветена на Европа) Драг читателу, многупати сум рекол. Велам и сега. Најстрашното нешто што им се има случено на Македонците, тоа е... Прочитај повеќе тука...Колумни – Нова Македонија

Епидемиолошки „Руски рулет“

Ете што била работата: дечкото, кој е сопственик на скопскиот бар „Мош“, викендов се женел, за докторка од Штип. „Викенд за паметење!“,... Прочитај повеќе тука...Колумни – Слободен печат

Кавказот и Балканот, бермудските триаголници на испреплетените интереси на големите сили

Последните, жестоки воени судири помеѓу соседите Азербејџан и Ерменија, е уште еден доказ дека во еден безбедносно кревок, и етнички... Прочитај повеќе тука...Faktor.mk

Одбрана на уметноста

Суштината на уметноста не е таа да ни го прикаже светот онаков каков што е, туку уметникот да ја пренесе својата индивидуалност како... Прочитај повеќе тука...Колумни – Нова Македонија

СДС-овски медиумски сперматоитодомани

Напомена: Дел од изразите ќе бидат на видно подолно џентламенско ниво, бидејќи така налага моменталната ситуација на македонските... Прочитај повеќе тука...Колумни – NetPress

Совет

ЛЕЈЛА САБИТ Во Македонија секој знае сѐ, секој знае повеќе од вас, никој не трпи критики, сите чекаат аплаузи отколку свирежи, сите...