КАТЕГОРИЈА

Бизнис

IQOSот излезе на пазарот во САД со дозвола од Управата за храна и лекови

Филип Морис објави дека IQOS, електронскиот уред кој го загрева тутунот  е лансиран за продажба во Соединетите Американски Држави. <p style="font-weight:... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Ќе се повлекуваат Tesla автомобили!?

NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) ја разгледува можноста за повлекување на Tesla автомобили од американскиот пазар. Организацијата... Прочитај повеќе тука...Бизнис – 24auto.mk

MasterCard, Visa, eBay и други го напуштаат проектот на Цукерберг за виртуелната валута либра

Проектот на Facebook за издавање на криптовалутата либра полека се распаѓа, а криптовалутата уште не е ни издадена. Откако минатата недела... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Биометриските картички нѝ се на дофат

„NatWest“ започна тримесечно тестирање на таканаречените биометриски кредитни картички за отпечаток од прст, во тестирањето ќе бидат... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Ангеловска-Галовеј: Билатерален договор за партнерство за да продолжи позитивниот тренд во размената меѓу двете земји

Економската соработка меѓу Република Северна Македонија и Велика Британија, новата реалност што ја диктира Брегзит и обезбедувањето... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Банката на Англија ја претстави новата банкнота од полимер

Банката на Англија денес ја претстави новата банкнота од 20 фунти со ликот на Вилијам Тарнер, англиски сликар од ерата на романтизмот. <img class="wp-image-923309 size-full aligncenter" src="http://lokalno.mk/wp-content/uploads/2019/10/banknota.jpg" alt=""…

Брисел го одобри планот на Атина за намалување на лошите кредити до 30 милијарди евра

Европската комисија денес го одобри планот на Грција за намалување на лошите кредити до 30 милијарди евра во банките на земјата,... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Во ХЕС„Црн Дрим“, за девет месеци, произведени 211 милиони киловат часови струја

Во Хидроенергетскиот слив (ХЕС) „Црн Дрим“, што го сочинуваат хидролектраните „Шпиље“ кај Дебар и „Глобочица“ кај Струга, за девет... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Трошоците на живот пораснаа

Трошоците на животот во септември годинава, во споредба со септември лани, пораснаа 0,3 отсто, а индексот на цените на мало бележи... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Арсовска: Не ни треба „мал шенген“ со Србија и Албанија, туку реформи за влез во ЕУ

Иницијативата на претседателот на Србија, Александар Вучиќ, за создавање на таканаречен „мал Шенген“ меѓу Албанија, Македонија и... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално

Трошоците на живот во септември на месечно ниво пониски, на годишно ниво раст од 0,3 отсто

Трошоците на животот во септември годинава, во споредба со септември лани, бележи пораст од 0,3 отсто, а индексот на цените на мало... Прочитај повеќе тука...Бизнис – Локално