КАТЕГОРИЈА

Економија

Привршува бербата на грозје во Тиквешко, претседателот на „Напредни лозари” задоволен што државата помогна со дополнителни субвенции

Привршува бербата на грозје во Тиквешко како најголем лозаровинарски регион, претседателот на Здружението „Напредни лозари”, Трајче...

Втор ден Викенд без ДДВ, за враќање на данокот, фискалните треба да се скенираат во рок од три дена

Граѓаните за прометот што ќе го направат во овие три дена од продолжениот викенд за домашни производи и услуги и компјутери и... Прочитај повеќе тука...Makpress.mk

Втор ден Викенд без ДДВ, за враќање на данокот, фискалните треба да се скенираат во рок од три дена

Викендот без ДДВ, мерката од четвртиот пакет антикризни мерки влезе во вториот ден. Граѓаните за прометот што ќе го направат во овие... Прочитај повеќе тука...Економија – 24 Инфо

При крај бербата на грозје во Тиквешко, лозарите задоволни од субвенциите

 Привршува бербата на грозје во Тиквешко како најголем лозаровинарски регион, претседателот на Здружението „Напредни лозари”,... Прочитај повеќе тука...Економија – Слободен печат

Бесими: По усвојување на ребалансот ќе почне спроведувањето на мерките од четвртиот пакет

Четвртиот пакет на мерки ќе го амортизира ударот од КОВИД-кризата. Мерките кои имаат буџетски импликации, како финансиската поддршка... Прочитај повеќе тука...Економија – А1он

Бесими: Поддршката за плати и други мерки ќе се спроведат по усвојување на ребалансот на Буџетот

Четвртиот пакет на мерки ќе го амортизира ударот од КОВИД-кризата. Мерките кои имаат буџетски импликации, како финансиската поддршка... Прочитај повеќе тука...Економија – Независен Весник

Бесими: По усвојување на ребалансот ќе почне спроведувањето на мерките од четвртиот пакет

Четвртиот пакет на мерки ќе го амортизира ударот од КОВИД-кризата. Мерките кои имаат буџетски импликации, како финансиската поддршка... Прочитај повеќе тука...Makpress.mk

Бесими: По усвојување на ребалансот ќе почне спроведувањето на мерките од четвртиот пакет

Четвртиот пакет на мерки ќе го амортизира ударот од КОВИД-кризата. Мерките кои имаат буџетски импликации, како финансиската поддршка... Прочитај повеќе тука...Економија – 24 Инфо

УЈП: Прометот од македонски производи вчера е зголемен за трипати

На првиот ден од „Викенд без ДДВ” вчера (10 октомври) прометот од македонски производи е зголемен за трипати, соопшти Управата за јавни... Прочитај повеќе тука...Економија – Слободен печат