Балкан

Градоначалници на најголемите хрватски градови ќе се избираат во втор круг

Градоначалниците на најголемите хрватски градови ќе бидат избрани во вториот круг од изборите за две недели, откако никој од кандидатите вчера не успеа да освои повеќе од 50 проценти од гласовите од излезените на локалните избори. Во Загреб, силите…

Медицински центар од Бугарија започна со вакцинација на граѓани на Македонија во пограничната област на двете земји

Медицинскиот центар „Комак Медикал“ на д-р Милен Врабевски со помош на повеќе бугарски министерства и Царинската агенција, започна со вакцинирање против Ковид-19 на граѓани од Северна Македонија на граничните пунктови Станке Лисичково – Делчево и…

Градоначалници на најголемите хрватски градови ќе се избираат во втор круг

Градоначалниците на најголемите хрватски градови ќе бидат избрани во вториот круг од изборите за две недели, откако никој од кандидатите вчера не успеа да освои повеќе од 50 проценти од гласовите од излезените на локалните избори. Во Загреб, силите…

Градоначалници на најголемите хрватски градови ќе се избираат во втор круг

Градоначалниците на најголемите хрватски градови ќе бидат избрани во вториот круг од изборите за две недели, откако никој од кандидатите вчера не успеа да освои повеќе од 50 проценти од гласовите од излезените на локалните избори. Во Загреб, силите…

Жртва на Мика Алексиќ откри детали од злоставувањето: Ме избра мене и три девојчиња, па на момчето му нареди да ги соблече пантолоните

Кога имавме 13 години, не принуди да зборуваме за ерогени зони. На сите ни беше многу срам. А тогаш не подели во двојки, па ни кажа на девојчињата да ги затвориме очите и момчињата да не допираат. Секаде, и по интимните делови. Со овие зборови,…

Градоначалници на најголемите хрватски градови ќе се избираат во втор круг

Градоначалниците на најголемите хрватски градови ќе бидат избрани во вториот круг од изборите за две недели, откако никој од кандидатите вчера не успеа да освои повеќе од 50 проценти од гласовите од излезените на локалните избори. Во Загреб, силите…

Декларација на лидерите од Западен Балкан: Итен почеток на преговори со Скопје и Тирана

Обединувањето на Европа не е целосно без Западен Балкан. Со членството во Европската унија, границите стануваат помалку важни. ЕУ треба да биде поактивно поврзана со сите земји од Западен Балкан и секој партнер е посветен на побрзо и поефикасно…

Лидерите на Западен Балкан: Итен почеток на преговорите со Скопје и Тирана

Декларацијата усвоена од лидерите на процесот Брдо-Бриони на самитот, укажува на важноста од брзото проширување на ЕУ за целиот регион на Западен Балкан, а не за одделни земји. Лидерите на Словенија, Хрватска, Албанија, Црна Гора, Косово,…

АВТОБУС ЗАРОБЕН ВО ЕЗЕРО – пороен дожд направи хаос во Белград

Објавено во: Балкан Невремето што попладнево се случи во Белград предизвика големи проблеми во сообраќајот. Освен колапс на сите поголеми патишта, возачите имаа големи проблеми и во делови од градот каде што водата буквално создаваше реки! Слика…

НЕВРЕМЕ ВО БЕЛГРАД: Реки течат по улиците

Невремето кое попладнево го зафати Белград направило вистински хаос, но и големи сообраќајни проблеми. Освен што дошло до колапс на сите поголеми сообраќајници, голема мака имале и возачите во оние делови од градот каде водата буквално направила…